Spațiul cabinetului are sterilizare și dezinfectare continuă cu filtre HEPA și lampă germicidă cu ozon și UV!

fresh-berries

De ce să alegi Silueta Naturală?

  • Dietă bazată pe alimente bogate în nutrienți
  • Sfaturi de la experți în domeniu
  • Programe alimentare ușor de urmat pe termen lung și suport continuu
  • Alimente din piață
  • Rezultate pe care le poți menține în timp

Cauți un nutriționist în București? Echipa noastră îți stă la dispozitie prin Centrul nostru de Slăbire Rapidă și Nutriție în București sau prin programul de dietă online în toată țara.

Nutriționist București

Cauți Nutriționist București? Din anul 2004 la Centrul de Slăbire Rapidă și Consultanță Nutrițională  Silueta Naturală și-a menținut poziția de lider în domeniul consultanței în nutriție datorită programelor de nutriție elaborate științific, a suportului motivațional permanent oferit, în vederea obținerii rezultatelor propuse.

Silueta Naturală oferă programe de nutriție și fizioterapie de slabire personalizate din Bucuresti, pentru a se obtine si mai ales pentru a mentine o greutate corporala normala.

Programele sunt individualizate în funcție de necesitățile și circumstanțele fiecărei persoane, folosindu-se totodată informații nutriționale și tehnologie de evaluare fiziologică de actualitate, o deosebită importanță acordându-se suportului emoțional.

Programele Silueta Naturală se bazează pe 3 principii fundamentale în procesul de slăbire:

  1. Detoxifiere
  2. Echilibru Hormonal și Emotional
  3. Creșterea vitezei metabolismului

În timpul procesului de slăbire, o mare atenție trebuie dată mișcării și îngrijirii corporale pentru a se evita apariția vergeturilor, evidențierea celulitei, scăderea tonusului la nivel dermal și muscular și slăbirea numai pe anumite zone ale corpului.

Procedurile de fizioterapie de slăbire de la Silueta Naturală ajută la tonifierea musculaturii striate, scăderea în centimetri, modificarea formei și conturului corporal, întărirea și tonifierea pielii și prevenirea și ameliorarea apariției celulitei, vergeturilor și ridurilor.

Importanța hranei locale

O educație nutrițională se referă în primul rând la conștientizarea nevoilor alimentare pentru fiecare individ în parte. Suntem diferiți, de aceea trebuie să știm ce ni se potrivește.

Mai mult decât atât, o dietă adaptată organismului înseamnă sa consumăm alimente cu care suntem obișnuiti – încă din copilărie, nu să urmăm diete stricte sau, mai rău, să ne înfometăm. Echilibrul este, de fapt, cheia.

Merită de reținut faptul că gena dictează până la urmă ceea ce este bio-disponibil pentru organism, adică ceea ce putem mânca astfel încât să avem greutatea potrivită.

Nu trebuie sa căutam alimente-minune, de la sute sau mii de kilometri, ci ne putem hrăni corect cu ceea ce avem la îndemână, aproape de casa noastră. Dacă ești în căutarea unui nutriționist din București te invităm să discutăm mai multe.

null

Dietă

null

Terapie

null

Rezultate

Echipa Silueta Naturală

Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu

Nutriționist acreditat CIO, fondator Silueta Naturală

Cheia succesului în lupta cu kilogramele nu sunt medicamentele de slăbit ori dietele interminabile, ci Natura.

Daca pur și simplu mâncam ceea ce ne oferă natura, vom avea un corp sănătos, asa cum tot natura ni l-a construit. Azi alterăm ceea ce ne dă natura și asfel ne alterăm viața, sănătatea și corpul.

Alimentația corectă este cea mai importantă pentru a slăbi și a menține greutatea optimă.

Pierderea kilogramelor și menținerea greutății dorite este o continuă călătorie spre sănătate, nu o destinație.

Lector Dr. Elena Buhociu

Medic Sportiv

Medicina sportivă e o specialitate medicală, care se adresează tuturor practicanților de sport, amatori și profesioniști.

Aspecte privind pregătirea, desfășurarea și recuperarea post efort, precum și medicația trofotropă și energotropă sunt tratate în cadrul acestei specialități.

Cand vine vorba de accidentările sportive, cauzele variază de la insuficienta încălzire pre-efort și până la folosirea incorectă a echipamentului sportiv și a precauțiilor privind siguranța sportului practicat.

natalia_cucu

Prof. Univ. Dr. Natalia Cucu

Presedinte al Asociatiei de Epigenetica si Metabolomica

Suntem ceea ce a mâncat bunica sau străbunica

Unul dintre obiceiurile nesănătoase îl reprezintă tendința de-a mânca mult, un obicei care se pare că e scris în gene. Noi suntem 99,9% identici de 50.000 de ani nu suntem altă specie, nu ne-am degenerat.

Se spune că suntem ceea ce a mâncat bunica sau străbunica, dar atenție acestea sunt niște marcaje pe ADN, se numesc epigenetice care se transmit transgenerațional.

Se pare că și obezitatea tot de acolo pornește – din tendința de a mânca mai mult a bunicilor și a străbunicilor.

Se estimează că până la 40% din variațiile indicelui de masă corporală poate fi atribuită geneticii, motiv pentru care în ultimii ani s-au dezvoltat tot felul de teste de nutrigenetică, cu rolul de-a stabili profilul genetic al unei persoane și a-I stabili o dietă personalizată pentru a scădea în greutate.

ana_maria_draganitaana_maria_draganita

Dr. Ana Maria Drăgăniță

Medic Specialist Dermatolog

Pielea reprezintă cel mai mare organ al omului (2m2) și este asociată cu starea generală de sănătate și vârsta.Conform zicalei “ești ceea ce mănânci”, o piele sănătoasă este o reflecție a tipului de alimentație.

Numeroase afecțiuni dermatologice, cum ar fi acneea, rozaceea, dermatita atopică, psoriazis sau procesul de îmbătrînire cutanată, sunt strâns corelate cu tipul de alimentație.

Anumite tipuri de alimente pot aduce beneficii semnificative, în timp ce alte tipuri de alimente pot acționa ca factori declanșatori, ca de exemplu în cazul pacienților care suferă de urticarie post-alimentară sau dermatită herpetiformă.

S-a dovedit științific că există alimente care determină scăderea inflamației la nivelul pielii, contribuind astfel la îmbunatățirea aspectului pielii, precum și la încetinirea procesului de îmbătrânire cutanată.

Obținerea unor rezultate pozitive pe termen îndelungat în cazul acestor tipuri de boli dermatologice depinde de o dietă echilibrată, corectă și individualizată, asociată cu un tratament dermatologic adaptat fiecărui pacient.

Dr. Mihaela Dumitru

Medic Pediatru

Obezitatea reprezintă o problemă cu care copiii se confruntă din ce în ce mai des.

În ultima vreme, pe lângă eforturile educaționale ale părinților de a-i învăța pe aceștia cum să mănânce sănătos și să facă miscare în mod regulat, copiii au început să fie tratați de obezitate ca și adulții.

Ca si adulților, nici copiilor nu le este deloc ușor sau comod să scadă în greutate și astfel mare parte din copiii obezi se transformă în adulți obezi.

Primul obiectiv în aducerea copilului la o greutate sănătoasă nu ar trebui să fie într-o primă fază pierderea kilogramelor excesive, ci stoparea procesului de îngrășare și astfel, în timp, pe măsură ce copilul crește în înălțime, distribuția kilogramelor se va modifica.

Psiholog_CristianaHaica

Psihiolog, Cristiana Haica

Psiholog Clinician Principal și Psihoterapeut

Oamenii nu mâncă întotdeauna doar pentru a satisface foamea fizică. Mulți dintre noi apelăm la mâncare pentru confort, diminuarea stresului sau pentru a ne recompensa sau pedepsi.

Mâncatul pe fond emoțional înseamnă să folosești mâncarea pentru a te simți mai bine – pentru a umple nevoile emoționale, mai degrabă decât stomacul.

Din păcate, alimentația emoțională nu rezolvă problemele emoționale. De fapt, de cele mai multe ori te face să te simți mai rău fizic și emoțional, deoarece nu numai că rămâne prezentă problema emoțională inițială, dar apare și o altă emoție negative – ce mai toxică – vinovăția.

Utilizarea ocazională a mâncării ca un pick-me-up, o recompensă sau pentru a sărbători nu este neapărat un lucru rău.

Dar când mâncatul este mecanismul tău primar emoțional de coping – când primul tău impuls este să deschizi frigiderul ori de câte ori ești stresat, supărat, furios, singur, epuizat sau plictisit – rămâi blocat într-un ciclu nesănătos în care adevărata problema- cea emoțională. Nu este niciodată rezolvată.

Alexandra Pelea

Alexandra Pelea

Kinetoterapeut

Alimentația sănătoasă și mișcarea sunt elemente importante în profilaxie, pentru sănătatea oaselor și articulațiilor, pentru creșterea masei musculare, in tratarea terapeutica a bolilor.

Creșterea exagerata a greutății corporale, duce la o suprasolicitarea oaselor și articulațiilor, la dureri musculare, etc.

O dieta personalizata împreună cu exercițiile fizice controlate, duc la prevenirea sau ameliorarea redorii articulare, la obținerea mobilității si stabilității articulare, la creștere masei musculare, pentru susținerea articulara, în cazul unor afecțiuni, cum ar fi, periartrita scapula-humerala, coxartroza, gonartroza ,herniile de disc, la refacerea fracturilor, de asemenea ajuta  la prevenirea sau stoparea osteoporozei etc

În cazul pacienților oncologici cu edeme limfatice, post-mastectomie, post-histerectomie, sau in cazul pacienților cu edeme post-traumatice, în insuficiență  venoasă cronică, pe lângă drenajul limfatic, kinetoterapie, alimentația are un rol foarte important. Creșterea greutății corporale predispune la apariția limfedemului!

madalina_popescu

Dr. Mădălina Popescu

Medic Specialist Imunologie / Alergologie Clinică

O alimentație echilibrată, bazată pe alimente integrale conferă substanțe necesare pentru stimularea naturală a sistemului imun și protejează organismul de infecții.

În primul rând, legumele și fructele au un conținut mare de substanțe nutritive (vitamine A, C, E, minerale, zinc, seleniu) și sunt foarte importante pentru întărirea sistemului imun.

Statisticile demonstrează o incidență scăzută a apariției cancerului în rândul vegetarienilor, a celor ce țin post, precum și a consumatorilor de fibre și alimente integrale din abundentă.

Numărul mare de alergii, în special cutanate și digestive, se datorează în principal denaturării proteinelor alimentare prin iradiere, expunere la temperaturi foarte înalte și inginerie genetică; dar și a adaosului de substanțe chimice în alimente și băuturi precum aditivi și conservanți alimentari, îngrășăminte chimice și insecticide.

De aceea, se recomandă consumul alimentului integral ecologic obținut fără utilizarea substanțelor chimice și certificat de organisme speciale.

Medic primar Dr. Virgiliu Stroescu

Medic Endocrinolog

Se cunoaște în prezent că alimentația este răspunzătoare de mai mult de jumătate din toate bolile cronice. Majoritatea acestor boli sunt însă opționale, în sensul că depinde de fiecare persoană în ce fel se ajută pe sine însăși prin stilul de nutriție pe care îl adoptă.

Dieta și exercițiul fizic sunt factori care, dacă sunt utilizați inadecvat, produc un mai multe îmbolnăviri decât fumatul (9% din populație).

O alimentație echilibrată şi exercițiul fizic regulat, împreună cu evitarea fumatului, sunt factori importanți în promovarea şi menținerea sănătății.

Mituri despre alimentație

Un mit des întâlnit în nutriție este să nu mai consumam deloc pâine pentru a putea slăbi.

Din păcate, sau din fericire mai degrabă am putea spune, viața fără carbohidrați nu există, deoarece ei sunt baza piramidei alimentare. O dietă în care avem doar salată și carne va da rezultate, însă pe termen scurt, riscând la finalul ei sa repunem un număr mai mare de kilograme.

O cantitate mică de pâine este indicat să mâncăm, circa 60-70 de grame dimineața (2 felii clasice), însă o pâine de calitate, pâine cu secară, graham. Vom evita pâinea albă, pâinea cu seminte.

La ora 13 putem mânca un cartof copt, 150 de grame. Dacă ne vom hrăni doar cu salată, inevitabil, mai târziu, o să ne fie din nou foame. Cauza hipoglicemiei este practic absența carbohidraților complecși, cei cu eliberare lentă. De asemenea, fructele nu trebuie să ne lipsească.

În acestea regăsim glucoza, fructoza de care avem nevoie. Însă un aspect foarte important: fructele se mănâncă, nu se beau. Exista studii care au demonstrat ca riscul de apariție a diabetului creste cu 35-45% daca bem fructul în loc să îl mâncăm.

Dacă ești în căutarea unui nutriționist din București, te invităm să ne contactezi.

Pie-Chart-Of-Food-Pyramid

Noutăți Silueta Naturală

12 nov.
  Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de[...]
10 nov.
Alimentația copiilor, alimentație integrală variată este idealul în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Copiii sunt audiența cea mai importantă când vorbim de alimentație sănătoasă. O dietă[...]
10 nov.
Cura de slăbire – carente minerale   Cura de slăbire – carente minerale: trebuie avut în vedere ca o slabire facută la întimplare poate duce[...]