Cum ma mentin dupa ce am slabit? Este intrebare pe care si-o pune, pe buna dreptate, o persoana care a dus o lupta asidua cu kilogramele in plus, si pe care le-a invins si doreste sa-si mentina greutatea intre limitele normale!

Odata atins obiectivul de a slabi un anumit numar de kilograme, exista tendinta naturala de a creste cantitatea de alimente consumate, comportament care, daca nu este controlat riguros, va conduce inevitabil din nou la crestere ponderala. Si asa se poate ajunge iar la o greutate corporala mare, la probleme de sanatate si la disconfort fizic si psihic. Ideal este ca, dupa atingerea obiectivului propus, sa se creasca aportul caloric zilnic treptat.

Important de retinut este faptul ca aceasta perioada de mentinere si implicit dieta corespunzatoare dureaza si se urmeaza atata timp cat se doreste tinerea constanta si normala a greutatii corporale. Prin urmare, ar fi de dorit sa reprezinte un mod de a fi si nu doar un comportament adoptat pentru o perioada limitata de timp.

Programul de mentinere a rezultatelor prin intermediul “Silueta Naturala” este un proces de durata care presupune, pe langa partea educationala, reintroducerea treptata a alimentelor care au fost limitate in timpul perioadei de scadere ponderala. Astfel, in conditii de maxima diversitate alimentara se poate mentine greutatea dorita.