mentinerea-greutatii-silueta-naturala.ro_bigCum ma mentin dupa ce am urmat un regim de slabit? Este o intrebare pe care si-o pune pe buna dreptate o persoana care, prin cure de slabit a dus o lupta asidua cu kg in plus,le-a invins si doreste sa-si mentina greutatea intre limitele normale. Odata atins obiectivul de a slabi un anumit numar de kg, exista tendinta naturala de acreste cantitatea de alimente consumate, comportament care, daca nu este controlat riguros va conduce inevitabil din nou la crestere ponderala. Si asa se poate ajunge iar la o greutate corporala mare, la probleme de sanatate si la disconfort fizic si psihic.

Ideal este ca dupa atingerea obiectivului propus sa se creasca aportul caloric zilnic treptat.

Important de retinut este faptul ca aceasta perioada de mentinere si implicit dieta corespunzatoare, dureaza si se urmeaza atata timp cat se doreste tinerea constanta si normala a greutatii corporale si deci ar fi de dorit sa reprezinte un mod de a fi si nu un comportament adoptat pentru o perioada limitata de timp.

Programul nostru de mentinere este un proces de durata care presupune, pe langa partea educationala, reintroducerea treptata a alimentelor care au fost limitate pe perioada de scadere ponderala. Astfel in conditii de maxima diversitate alimentara se poate mentine greutatea dorita.