Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro pe probleme de nutriție, a vorbit, în exclusivitate pentru kfetele.ro, despre grătarul perfect și metoda prin care o ieșire la iarbă verde, în natură, se poate transforma într-o experiență culinară de neuitat care, important!, să nu fie una ”grea” pentru silueta cuiva.

”Avem nevoie de pauza aceasta, de weekend, în care să mai scăpăm de gătitul la aragaz. Avem nevoie de ceva diferit, avem nevoie de această ieșire la iarbă verde, la grătar, lucru care este absolut minunat, mai ales pentru cei care louim în orașe”, ne-a spus Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro, explicând că o ieșire la grătar poate fi chiar benefică dacă sunt respectate câteva reguli.

”Timpul acela de gătit conversații plăcute, mai socializezi… Sigur, din punctul de vedere al compoziției prânzului la grătar, se mănâncă multă carne. Dar, în dimineața în care mergem la grătar putem avea un mic dejun mai bazic, fără proteine atât de multe, un pic mai uor, un mic dejun cu cereale, cu fructe, cu kefir, în așa fel încât avalanșa de proteine de la prânz să fie singulară. (…) Trebuie să punem carne proaspătă, să nu o marimăm prea mult, să  nu aibă multă sare. Și trebuie gătită repede, să nu ajungă la limita de perisabilitate. (…) O problemă este și a flăcării, iar marea problemă este acea parte negricioasă a cărnii, iar aceea are substanțe toxice. Nu e bine să preparăm carnea pe flacără directă, ideal este să avem un disc sau ceva care să protejeze carnea de flăcări și fum”, a mai explicat Lygia Alexandrescu.

În plus, recomandă Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro în probleme de nutriție, nu trebuie exclusa salata. ”Avem roșii, putem pune ciuperci pe grătar, sunt dolvlecei, sunt o grămadă de legume care se pot face pe grătar, tot pe discul cu pricina, pe un colțișor trebuie gătite și ele. Iar dacă nu vrem să consumăm pâine, avem varianta cartofului nou care poate fi pus și el, feliuțe, pe acel disc. Dar niciodată pe folie de aluminiu!”, a mai explicat Lygia Alexandrescu.