Olivia Steer a întrebat-o pe nutriționista Lygia Alexandrescu despre dieta ”intermittent fasting” (postul intermitent)

In articol:

Nutriționista Lygia Alexandrescu, despre dieta postul intermitent – intermittent fasting. Lygia Alexandrescu a fost invitata lui Cristi Brancu în emisiunea difuzată pe canalul său de Youtube. Celebra nutriționistă a răspuns în direct întrebărilor venite de la cei care doreau să știe amănunte despre alimentație, diete și cum să mănânci sănătos.

olivia-steer

La un moment dat, Cristi Brancu a citit o întrebare despre care a precizat că a fost pusă chiar de Olivia Steer, care dovedea astfel că soția lui Andi Moisescu urmărea cu interes sfaturile date de nutriționista Lygia Alexandrescu.

Nutriționista Lygia Alexandrescu, despre dieta postul intermitent – intermittent fasting. Întrebarea a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât puțină lume își poate închipui că Olivia Steer, care este adepta alimentației raw vegan și arată spectaculos, are nevoie de sfaturile unui expert în nutriție și cu atât mai mult de o dietă!

olivia-steer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivia Steer, interesată de dieta Intermittent fasting – Postul intermitent

Întrebarea pe care Olivia Steer i-a adresat-o nutriționistei Lygia Alexandrescu se referea la beneficiile postului intermitent, practicat zilnic pe termen lung.

Postul intermitent (intermittent fasting/ IF/ time restricted feeding) a căpătat tot mai mulți adepți în ultimii ani. Despre ce este vorba explică nutriționista Lygia Alexandrescu, în interviul pentru Cristi Brancu.

Nutriționista Lygia Alexandrescu despre Postul intermitent (Intermittent fasting)

Nutriționista Lygia Alexandrescu, despre dieta postul intermitent – intermittent fasting

”Postul intermitent (n.red. intermittent fasting, cum mai este cunoscută dieta) are beneficii excepționale pentru sănătate. Dieta este minunată din punct de vedere medical. Există mai multe forme de ”intermittent fasting” în care avem grijă ca minimum 8 ore să nu se consume alimente. Există varianta de 4 ore în care se consumă alimente și 20 de ore de pauză. Eu nu aș recomanda-o pentru că e destul de dură. Idealul, cu rezultate constatate și ca pierdere în greutate, și ca scădere a colesterolului, a trigliceridelor, a acidului uric… este de 18 ore de post și 6 ore în care se poate mânca.

Eu așa recomand – 6 ore cu 18 ore. Adică, în cele 6 ore în care se poate mânca să fie consumate mesele principale, la 3 ore distanță între ele, iar restul de 18 ore, de post (n.red. nu se mănâncă nimic). Ai voie în acest interval de post să bei niște ceai neîndulcit, câteva lingurițe de kefir, să mănânci un castravete, pentru că nu trebuie ”trezit” pancreasul ca să facă treabă și să înceapă un proces de digestie.

Pentru că în aceste ore de post, pancreasul ”doarme”, funcțiile digestive se liniștesc și au o regenerare completă. Avem studii pe 10 ani, iar rezultatele sunt promițătoare. O persoană care ține această dietă nu va face niciodată diabet, iar atâta timp cât nu face diabet, riscurile scad foarte tare de la bolile inflamatorii, până la cancer”, a explicat nutriționista Lygia Alexandrescu despre beneficiile dietei Intermittent fasting (Postul Intermitent)