Este vară, ne pregătim de mare, iar celulita este principalul dușman în această perioadă, în special în rândul femeilor. Tocmai de aceea, nutriționistul Lygia Alexandrescu vine în ajutorul nostru cu câteva ponturi despre cum putem evita apariția celulitei.

Nutriționistul susține că celulita sau aspectul de ”coajă de portocală” apare atât la persoanele cu un număr mai mare de kilograme, cât și la persoanele care nu au exces ponderal.

Tocmai de aceea, spune ea, problema trebuie tratată atât local, cât și intern. Însă cel mai important este ”ceea ce mâncăm și bem, pentru că, indiferent de cât de bune sunt cremele, cea mai frecventă cauză a celulitei este internă”.

Atâta timp cât se consumă alimente grase, zahăr foarte mult, chiar și în condiții de normoponderalitate, acest aspect al cojii de portocoală apare. Atunci când se fumează mult, când nu se dorm suficiente ore, pe oboseală, atunci când cantitatea de radicali liberi care atacă membrana celulară există în cantitate mare în organism, acest aspect apare”.

Potrivit nutriționistului, înainte de hrană, hidratarea este extrem de importantă. În special vara, când pielea este expusă radiațiilor ultraviolete.

Grupul de vitamine B, care se găsesc în carne, în cerealele integrale, zincul și seleniul care se găsesc în pește, în ciuperci, în nuci, în fructele de mare. Să nu uităm de hidratare vara, 40 ml / kg corp pe zi, apă românească, de bună calitate, apă de puritate înaltă, îmbuteliată și consumată pe tot parcursul zilei. De asemenea, nu trebuie uitate fructele, tot ce înseamnă culoare închisă, toate acestea conțin antioxidanți extrem de importanți în lupta cu această mare problemă a verii numită celulită”, spune Lygia Alexandrescu.