Din 2012, suntem aproape de tine si in mediul online, prin consultanta nutritionala profesionista, realizata de echipa medicala de specialisti “Silueta Naturala”! Distanta nu mai este un impediment. Acum, timpul iti permite mult mai multe si informatiile din dieta personalizata online iti sunt cu mult mai accesibile.

 

Pasii sunt aceiasi: MOTIVATIA TA, ANALIZA NUTRITIONALA SI ELABORAREA PROGRAMULUI NUTRITIONAL

PASUL 1: MOTIVATIA TA ESTE TOT CEEA CE CONTEAZA

ESTI CU ADEVARAT HOTARAT/A sa schimbi o parte esentiala a modului tau de viata?

De cele mai multe ori, raspunsurile la aceasta intrebare pot fi “NU” sau “NU STIU” si este foarte important sa intelegi ca nu e nimic in neregula cu aceste raspunsuri. De aceea, in aceste situatii trebuie identificate si rezolvate cat mai repede aspectele de circumstanta sau de esenta, care necesita timp, atentie si energie si care nu permit implicarea reala in program alimentar.

Daca raspunsul este pozitiv, lucrurile sunt clare, bine definite si drumul spre rezultatele mult asteptate este drept si lin. Iar “dieta personalizata” este raspunsul pe care il cautai!
Inainte de a incepe un anumit regim alimentar este foarte important sa intelegi care este scopul acestui regim! Urmarea corecta si reusita a unui regim alimentar depinde de motivatia si de convingerea persoanei implicate in program.

Schimbarea modului de alimentatie este un proces complex si, uneori, incomod. A fi pregatit/a inseamna a avea autodisciplina necesara in lupta cu tentatia, cu stresorii cotidieni, cu scuzele pe care fiecare le gaseste si le accepta.

La “Silueta Naturala” sustinerea emotionala si cea motivationala reprezinta primul pas spre reusita in lupta cu kilogramele!

PASUL 2: ANALIZA NUTRITIONALA

“Analiza nutritionala completa” pe care o efectuam la centrul “Silueta Naturala” face parte din procesul de evaluare nutritionala pe baza unor indicatori de aport, a comportamentului alimentar prezent si trecut, a masuratorilor antropometrice, biochimice etc.

Prin urmare, aceasta analiza reprezinta calea cea mai sigura de identificare a nutrientilor care se consuma in cantitati necorespunzatoare.

Astfel, se identifica inclusiv preferintele alimentare care trebuie sa se regaseasca in programul alimentar si in dieta personalizata.

PASUL 3: ELABORARE DIETA PERSONAIZATA ONLINE

Pentru a se stabili o dieta personalizata este necesar sa trecem printr-o serie de etape obligatorii! Aceasta pentru a avea o evaluare exacta a nevoilor nutritionale specifice fiecarei persoane.

Recomandarea in elaborarea programului alimentar se va face pe baza rezultatelor obtinute in urma:

  • Evaluarii motivationale;
  • Analizei statusului nutritional;
  • Masurarii exacte a vitezei metabolismului bazal;
  • Determinarii compozitiei generale si secventiale a organismului;
  • Alegerii alimentelor si combinatiilor alimentare potrivite, dar si a preferintelor persoanei evaluate;

Daca doresti sa ai parte de una dintre ofertele personalizate, adreseaza-te specialistrilor nostri de la Centrul de Nutritie Sportiva si Educatie Alimentara, “Silueta Naturala”!

Daca doresti sa ai parte de una dintre ofertele personalizate, adreseaza-te specialistrilor nostri.