Estimarea aproximativa a nevoilor calorice ale unei persoane se poate calcula cu diverse formule empirice, disponibile pe internet, in reviste sau alte resurse. Testul respirator care se efectueaza la “Silueta Naturala” masoara EXACT numarul de kcal de care are nevoie un organism in repaus, in 24 de ore. Masurarea vitezei metabolismului bazal da verdictul asupra tipului metabolic: rapid sau lent. Fiecare organism este unic iar dieta personalizata este solutia!

Rata metabolica bazala determina precis cate calorii consuma organismul nostru si care este aportul caloric ideal pentru a pierde eficient kilograme in plus. Astfel, fiecare persoana trebuie sa se hraneasca in conformitate cu propria viteza metabolica.

masurarea-vitezei-metabolismului-bazal-silueta-naturala.roProcedura de masurare dureaza 30 de minute, calculeaza metabolismul unic fiecarei persoane si stabileste care este obiectivul caloric specific dietei si, implicit, efortului fizic asociat.

Pentru ca masuratorile metabolice sa fie corecte si relevante inainte de testare trebuie considerate urmatoarele indicatii:

  • nu se consuma alimente inainte cu 4 ore de test; hidratarea este permisa;
  • este interzis consumul de cofeina, nicotina, efedrina sau pseudoefedrina cu minim 4 ore inainte de testare;
  • efortul aerob sau anaerob nu este recomandat cu minim 8 ore inainte de masuratori.