Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în probleme de nutriție ne-a explicat că, de fapt, nu există o metodă care poate fi aplicată oricui, ci că fiecare dietă ținută trebuie personalizată.

Dieta Personalizată este dieta pentru fiecare om în parte. Sigur că vorbim să pornim de la o bază, pentru fiecare, există cel punct comun care se numește piramida alimentară. Iar personalizarea se face în funcție de fiecare om în parte, ne-a explicat, în exclusivitate, Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în probleme de nutriție.

Evident, orice dietă trebuie făcută la sfatul medicului. Primul criteriu de personalizare este setul de analize medicale. Niciodată nu trebuie să te apuci de capul tău de o dietă. (…) Cu aceste analize, practic, orientăm dieta. Există persoane care nu au niciun fel de probleme și atunci mergem direct pe nevoile calorice.

Dacă e o persoană care stă în birou, consumă cam 1800 de kcal /zi, iar una foarte activă, care are seviciul de așa natură, cu ture de noapte, cu mers mult, cu efort fizic, calculăm în plus, în funcție de metabolismul bazal. (…) Normal, calculele se fac și în funcție de greutate, de înălțime, de sex, etc.”, ne-a mai spus Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în probleme de nutriție.

Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului

Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural.

Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie… Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. Am uitat de natură, am uitat de firesc.

Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul.

Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde…

Vom mânca insecte, viermi și plante perene…”, spune specialista kfetele.ro. Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.