meniuri-pe-grupe-de-varsta-silueta-naturala.ro

In cadrul proiectului ”Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine”, partenerii (Primaria Capitalei prin Direcţia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, in calitate de beneficiar, si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Agenţia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Bernard Brunhes International) incearca sa orienteze politicile si practicile educationale in asa fel incat directia sa fie una prin care sa se acorde valoarea si importanţa cuvenite varstei mici, dar si investitiilor necesare in educatia timpurie.

Personalul celor 13 Centre, care va lucra direct cu copiii cu varste între 0-3 ani, beneficiaza, prin proiect, de cursuri de pregatire in domeniul educatiei timpurii. Echipa este formata din educatori, educator puericultor, pedagog de recuperare, instructor animator si îngrijitoare.

La copilul mic nu putem separa conceptele de educatie de cel de protectie si cel de sanatate. Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru echipele din centrele “An-Tan-Te”, care, în procesul de educatie a copilului mic, se bazeaza pe învatarea proactiva, prin aceasta inţelegand invatare prin joc, experiment, descoperire, comunicare si inter-relationare.

In acest sens, a fost acordata o atentie deosebita dotarilor centrelor, utilizându-se materiale naturale: lemn natur pentru mobilier, fibre de cocos pentru saltele, jucarii cu vopsele non-toxice, materiale educative omologate.

De asemenea, o importanta deosebita se acorda alimentatiei copiilor. Meniurile pe grupe de varsta au fost intocmite de medicii pediatri impreuna cu nutritionistul acreditat C.I.O., Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu.