meniuri-pe-grupe-de-varsta-silueta-naturala.ro

În cadrul proiectului”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”, partenerii (Primaria Capitalei prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International) încearcă să orienteze politicile şi practicile educaţionale în aşa fel încât direcţia să fie una prin care să se acorde valoarea şi importanţa cuvenite vârstei mici, dar şi investiţiilor necesare în educaţia timpurie.

Personalul celor 13 Centre, care va lucra direct cu copiii cu vârste între 0-3 ani, beneficiază, prin proiect, de cursuri de pregătire în domeniul educaţiei timpurii. Echipa este formată din educatori, educator puericultor, pedagog de recuperare, instructor animator şi îngrijitoare.

La copilul mic nu putem separa conceptele de educaţie de cel de protecţie si cel de sănătate. Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru echipele din centrele An-Tan-Te, care, în procesul de educaţie a copilului mic, se bazează pe învăţarea proactivă, prin aceasta înţelegînd învăţare prin joc, experiment, descoperire, comunicare şi inter-relaţionare.

În acest sens, a fost acordată o atenţie deosebită dotărilor centrelor, utilizându-se materiale naturale: lemn natur pentru mobilier, fibre de cocos pentru saltele, jucării cu vopsele non-toxice, materiale educative omologate.

De asemenea, o importanta deosebita se acorda alimentatiei copiilor. Meniurile pe grupe de vârstă au fost întocmite de medicii pediatri impreuna cu doctorul nutritionist Lygia Alexandrescu.