Stabilirea rolului alimentatiei si al activitatii fizice in dezvoltarea armonioasa a scolarului de 7-8 ani

Studiul are ca obiectiv principal investigarea comportamentului alimentar al scolarului mic prin participarea la prezentarea unor teme de specialitate si colectarea de date privind aportul zilnic de nutrienti si sursele acestora la copiii de 7-8 ani. Date statistice si sondaje care exprima comportamentul alimentar al scolarilor exista in toate tarile europene si sunt necesare si in Romania pentru evaluarea starii de sanatate al acestui segment de populatie si mai ales pentru alcatuirea unor programe eficiente de profilaxie a obezitatii la copii.

Pentru a putea insa identifica exact care sunt problemele in ceea ce priveste alimentatia actuala si pentru a putea gasi solutiile cele mai simple la aceste probleme sunt necesare o serie de date statistice privind obiceiurile alimentare ale populatiei. Segmentul de populatie vizat in acest proiect sunt scolarii de 7 -8 ani.

In acest sens, se propune un modul educational multidisciplinar despre alimente si act alimentar incluzind 4 teme de specialitate care au atat scop educativ cat si de colectare de informatie. Astfel se va aborda la nivelul specific varstei notiunea de nutrient si sursa acestuia, aspecte privind obiceiurile alimentare, tipurile de alimente cele mai consumate dar si comportamentul copiilor in raport cu activitatea fizica.