Cum tratezi corect celulita, care poate avea un impact negativ in viata persoanala si sociala?

Celulita este o afectiune a tesutului subcutanat.  Straturile pielii sunt conectate intre ele prin septuri fibroase, care se contracta si se intaresc treptat, ducand la compresia celulelor adipoase. Rezultat final fiind aparitia pielii cu aspect de coaja de portocala.

Cum tratezi corect celulita?

Celulita, denumita corect lipodistrofie cutanata sau sindromul pielii de portocala este foarte frecvent intalnita la femei, aproximativ 80-90% dintre acestea fiind afectate si intr-un procent mult mai mic la barbati explica dra Dr. Ana Maria Draganita, medic specialist Dermatolog.

 Cauze: fluctuatiile in greutate, alimentatia dezechilibrata impreuna cu modificarile hormonale, predispozitia genetica si lipsa activitatii fizice contribuie la dezvoltarea si aparitia celulitei.

La femei zonele cel mai frecvent afectate sunt fesele, coapsele, bratele si abdomen. La barbati sunt afectatate predominant bratele si abdomenul. Un mit greșit ține de persoanele care pot avea celulită.

Nu doar cele supraponderale pot fi afectate. Persoanele slabe pot fi afectate in egala masura de celulita, la fel ca si persoanele supraponderale. 

Factorii care sunt agravanți pentru celulită

Excesul produselor alimentare bogate in grasimi, carbohidrati, zahar, cu un continut ridicat de sare si conservanti;

Consumul de alcool stimuleaza lipogeneza (producerea de celule grase) si deshidratarea, favorizand aparitia depozitelor in exces de tesut gras;

Fumatul este și el un alt factor care determina accentuarea celulitei, prin cresterea cantitatii de radicali liberi in organism si contractia vaselor mici de sange, cu afectarea micro-circulatiei;

 

SOLUTII

  1. Dietoterapia – Alimentatia antioxidanta, antiinfamatoare, alcalina. Hidratarea completa cu ape oligominerale.
  2. Medicina estetica a evoluat foarte mult in ultima decada si vine in sprijinul pacientilor cu celulita, cu scopul ameliorarii aspectului de coaja de portocala al pielii. Printre tehnologiile disponibile in prezent se pot mentiona radiofrecventa, ultrasunete asociate cu radiofrecventa, electrostimulare, injectii cu acid hialuronic.

Pentru mai multe detalii, dra Dr. Ana Maria Draganita, medic specialist Dermatolog poate fi contactata la medical@silueta-naturala.ro sau la 0737 706 285.