Dieta pentru retentia de apa – Remedii homeopate

 Remedii homeopate si dieta pentru retentia de apa

Dieta pentru retentia de apa un lucru foarte important. E canicula si multe persoane, in special femeile sufera de retentie hidrica, manifestata prin umflarea mainilor, fetei si, in special a picioarelor. Prin prezentarea la medic, acesta este in masura sa analizeze cauzele edemului si sa recomande o anumita doza de medicament diuretic (care favorizeaza eliminarea rapida a fluidelor in exces).

De asemenea, medicina complementara indica o serie de remedii himeopate, care pot fi de mare ajutor.

 Medicul Madalina Popescu de la Clinica Naturalia recomanda urmatoarea combinatie de remedii homeopate pentru retentia de apă:

Solidago CH7 -10 granule de 3 ori/zi

Taraxacum TM (tinctura de papadie)- 40 pic de 3 ori/zi

Ceai de mesteacan-1 lingurita la o cana, infuzie de 10 min- 2 cani/zi

Este important de stiut insa, ca exista si alimente care pot ajuta la imbunatatirea vitezei de eliminare a lichidelor retinute in exces de organism.

Primul ingredient alimentar care trebuie redus pana la excludere (pana cand dispar edemele) este sarea de bucatarie. Aceasta va fi inlocuita cu sare fara sodiu sau cu sare cu potasiu, disponibila in farmacie. Iata prezentate mai jos si cateva alimente care au rol diuretic si ajuta la eliminarea retentiei hidrice.

picioare umflate din reteție de apă
picioare umflate din reteție de apă

 

 

 

 

Dieta pentru retentia de apa – Remedii homeopate – Sparanghelul

 

Este o leguma ce contine asparagina, un alcaloid care stimuleaza activitatea rinichilor si imbunatateste procesele circulatorii la nivel renal. Tot sparanghelul mai contine si o serie de substante care ajuta la eliminarea toxinelor din oganism prin descompunerea acidului oxalic (care are tendinta de a uni celulele grase).

 

Dieta pentru retentia de apa – Remedii homeopate – Sfecla rosie

 

Este un aliment diuretic puternic si actioneaza favorabil asupra functiilor ficatului si rinichilor, si are un puternic efct detoxifiant.

In plus sfecla contine fier care ajuta la imbunatatirea compozitiei sangelui.

Clorul continut in sfecla ajuta la eliminarea depozitelor de grasime prin mobilizarea functiilor sistemului limfatic.

 

Dieta pentru retentia de apa – Remedii homeopate –Varza

 

Este o leguma cu actiune diuretica, bogata in iod si sulf ceea ce ajuta la curatarea mucoaselor intestinale, de aceea este indicata persoanelor cu depuneri de grasimi abdominale.

 

 Morcovul

 

Este o leguma cu actiune detoxifianta datorita continutului mare de beta-caroten (o forma de vitamina A).

 

 Telina

 

Are un continut ridicat in calciu aflat intr-o forma biodisponibila, pura si care poate accelera functiile sistemului endocrin, conducand inclusiv la reglarea echilibrului hidric.

 

 Castravetele

 

Are un continut mare de sulf si siliciu, minerale care stimuleaza functia renala, ajuta la indepartarea acidului uric si stimuleaza procesele de ardere a grasimilor.

 

 Usturoiul si ceapa proaspete (nu uscate!)

 

Sunt alimente cu efect diuretic si care sunt listate intotdeauna printre alimentele care ard grasimi.

Uleiurile continute in usturoi au efect detoxifiant, favorizand un peristaltism (contractie) accentuat.

Ceapa, ca si usturoiul, contine minerale si uleiuri organice care stimuleaza metabolismul si echilibreaza balanta hidrica.