Dupa cum stiti, responsabilitatea unei alimentatii corecte a copiiilor ne revine noua, parintilor. Intr-o lume in care din ce in ce mai putina mancare sanatoasa se gaseste la indemana noastra, avem obligatia sa alegem pentru copiii nostri nutritia adecvata. 

Trebuie sa avem grija ca, ceea ce gatim sau pregatim de mancare sa fie gustos, sa fie natural, sa fie in cantitati masurate cu atentie pentru a fi suficiente organismului lor in conditii de efort normale, de la o masa la alta, fara sa simta copilul vreo clipa ca este privat de ceva foarte bun. Tocmai de aceea, este important sa vada si la dumneavoastra exemplul sanatos.

Puterea exemplului la aceasta varsta, in care caracterul sau este in formare, reprezinta una din cheile succesului intr-o alimentatie sanatoasa in dieta copilului. Nu puteti sa continuati sa mancati alimente nesanatoase in prezenta lui deoarece acest lucru are o mare influenta negativa asupra intregii diete.

Alimentatie copii

Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Alimentatie pentru copiii supraponderali

Daca aveti un copil un pic supraponderal sau deja supraponderal incetati sa-l certati pentru ca mananca. Incetati sa-i serviti lectii despre o nutritie echilibrata. El este rezultatul comportamentului nostru ca adulti de-a lungul anilor in preajma lui si fata de el personal.

De multe ori uitam ca am fost si noi copii si incercam sa ne impunem punctele de vedere cu forta spunandu-i ca de azi inainte va trebui sa manance doar acest lucru sau doar acest aliment pentru ca stim ca asta inseamna o nutritie sanatoasa. Ei si? Sa nu uitati nici o clipa ca, desi sunt copii, sunt foarte inteligenti si foarte atenti. Au propria personalitate, si asa cum nici dvs. nu va place sa va oblige cineva sa faceti un lucru, asa si ei trebuiesc tratati ca niste “adulti”.

Le va face placere cu siguranta sa fie consultati in privinta viitorului lor, in privinta dietei pe care o urmeaza. Pentru ca si ei isi doresc aceasta schimbare, dar nu cu forta. Apelative precum “grasule”,”graso”,”batozo” sunt intalnite de ei frecvent in mediul scolar. Acest lucru nu face decat sa le scada increderea in propriile forte, sa devina complexati si frustrati.

Viitorul copilului dvs. consta intr-o alimentatie sanatoasa, administrata corect unei minti sanatoase.