Este important asadar intr-o dieta de vara pentru o slabire rapida sa consumam o mare diversitate de legume si fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sanatatii. Dieta de vara Este recomandat asadar sa se consume cat mai des din urmatoarele alimente:Slăbire rapidă vara? Întodeauna un must. Înainte de vacanța la mare ne dorim să fim mai ușori și mai supli. Și natura ne pune la dispoziție o sumedenie de bunătăți care ne pot ajuta în acest sens. Vegetarianismul strict nu este nici pe departe o soluție pe termen lung. Însă este foarte utilă și recomandată o mărire a cantităților de fructe, legume, cereale integrale și semințe consumate în aceasta perioadă a anului.

Iar prin combinarea acestora cu alte principii nutritive importante, vom obține și o firească scădere în greutate.

Majoritatea alimentelor din plante sunt sărace în calorii și în grăsimi, nu au colesterol și asigură în același timp o hrănire completă a organismului.  Consumate proaspete și integrale, acestea nu vor fi surse de ingredienti nocivi, specifici procesării alimentelor.

Dieta de vară poate combina consumul crescut de fructe și legume cu crononutriție, care în acest sezon oricum este mai ușor de respectat (vezi aici).

Slăbire rapidă bazată pe diversitate de fructe și legume

Este important așadar într-o dieta de vară pentru o slăbire rapidă  să consumăm o mare diversitate de legume și fructe colorate. Așa putem beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătății.  Fructele și legumele conțin diverse substanțe fitochimice. Acestea se combină și se completeaza reciproc în lupta pentru menținerea stării de sănătate.  Este posibil, de exemplu, ca substantele chimice din grapefruitul roz consumat la micul dejun să ne protejeze mai bine atunci când se combină cu avocado-ul din salata de la prânz.

Conform studiilor clinice, alimentele descrise în continuare  se dovedesc a fi alegeri excelente din punct de vedere nutrițional.  Este recomandat așadar să se consume cât mai des din următoarele alimente pentru o dietă de vară.

Slăbire rapidă cu broccoli și varza

Isotiocianații din aceste legume crucifere stimulează funcțiile ficatului și-l ajută să descompună pesticidele și alte substanțe carcinogene.  Aceste fitochimicale reduc riscul în cazul persoanelor susceptibile de cancer de colon.

Morcovi și mango

Alfa și beta carotenii conținuti de aceste legume și fructe portocalii joacă un rol foarte important în prevenirea cancerului, mai ales al celui de plăman, esofag și stomac.

Citrice, mere, roșii

Diverșii compuși flavonoizi, care se găsesc în aceste fructe și legume, joacă de asemenea un rol important de antioxidanți și luptători eficienți împotriva cancerului.

Usturoiul și ceapa

Aceasta categorie de legume este bogată în alilsulfide, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate, au actiune antibiotica si preven unele forme de cancer ale stomacului si tractului digestiv.

Grapefruit roz, ardei roșii și tomate ideale în slăbire rapidă

Substanța fitochimică numita licopen este de fapt prezentă în cantități mai mari în aceste alimente chiar și după gătit. Pasta de tomate sau sucul de roșii este printre cele mai bune surse de licopen. Licopenul are efecte pozitive în profilaxia și tratamentul cancerului de plămân și de prostată.

Struguri roșii, căpșune și afine

Antocianinele din pigmentul natural, care dau culoarea acestor fructe, pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin prevenirea formării trombilor vasculari.  Antocianinele par să ajute de asemenea și la oprirea dezvoltării formațiunilor maligne.

Asadar prin simpla savurare a acestor „alimente-medicament” avem toate sansele sa obținem o forma excelenta, o silueta superba si mai ales pregatita pentru plajă.