COVID a devenit coșmarul ultimelor luni pe întreaga planetă. Există și metode profilactice pe care le avem cu toții la îndemână.Pe lângă igiena personală și a comunității în care trăim, care trebuie impecabil respectate, o importanță crucială o au alimentația și hidratarea corectă în profilaxia contaminării cu COVID 19.

Suplimente suport în protecția anti-COVID

În afară de alimentația bogată în alimente proaspete, locale, integrale și gătite cât mai mult în casă, sunt recomandate și o serie de suplimente de suport al organismului, ce formează un scut de luat în seamă în lupta împotriva COVID. Citiți aici mai multe despre alimentația în perioada izolării.

Extractul de soc

Foarte bogat în antocianine se pare că scade reacția virusului prin efectul acidului ferulic existent în plasmă după ingerarea antocianinelor.

Beta glucanul

O polizaharidă cu efect antiinfecțios devedit pe primate.

Glucosamina

Reduce severitatea infecției prin reglarea proteinei antivirale (MAVS) la nivel mitocondrial

Seleniul, binecunoscut inamic al Coronavirus-ului

Un micronutrient cunoscut drept cofactor al unor peroxidaze care limitează viteza de mutație a virusului, împiedicând evoluția bolii.

Zincul

Tot un micronutrient, acesta susține funcționarea și proliferarea diferitelor celule responsabile de imunitate.

Acidul Lipoic

Printre nutrienții amintiți, acidul lipoic este un acid gras cu rol esențial în metabolismul aerob ajută la creșterea răspunsului interferonului de tip 1

Sulforafan

Un compus isocianat cu proprietăți antivirale și antibacteriene deosebite.

Vitamina D

Vitamină liposolubilă esențială în combaterea infecțiilor prin creșterea răspunsului imun prin reducerea sintezei citokinelor proinflamatoare care întrețin boală

Probioticele

COVID 19 are inclus în componență lui o bacterie de tip Prevotella și probioticele pe bază de bifidobacterii pot reduce activitatea bacteriană a bacteriei Prevotella, în timp ce tulpinile de Lactobacilus, îi cresc activitatea.
Este posibil ca imaginea să conţină: text