Dieta Rina este o dieta disociată pe zile, care propune consumarea anumitor grupe de alimente după un protocol ciclic de 4 zile pe parcursul a 3 luni.

Prima ediție a cărtii despre dieta Rina a apărut in Slovacia in 2004, a avut un real succes și a fost tradusă în peste 10 limbi est europene.

Pe ce se concentrează dieta Rina

Din punct de vedere al principiilor pe care le promovează, dieta Rina se concentrează pe importanța combinațiilor alimentare. De asemenea, pe diversitate alimentară, pe o bună hidratare și nu pe cantitatea de alimente ingerate sau pe numărul de calorii. Trebuie de reținut că activitatea fizică face parte din program.

Dieta recomandă mese principale fără gustări și respectarea strictă a unei rutine orare a meselor. Există un program ciclic de 4 zile în care se consumă câte o grupă de alimente: proteine, amidonoase, glucide și vitamine.

Programul durează 3 luni timp în care se pot obține rezultate semnificative.

Dieta Rina: Avantaje și dezavantaje

Ca orice alt regim alimentar, dieta Rina vine cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Avantajele dietei Rina sunt: diversitate alimentară, disciplina orelor de masă, o bună hidratare, activitate fizică, lipsa restricțiilor calorice, se urmează pe o perioada îndelungată și se poate obține un rezultat semnificativ.

Cu toate acestea, dieta nu este recomandata persoanelor care prezinta boli cronice, precum diabetul sau afecțiunile gastrice.

ATENȚIE! Tocmai din acest motiv, este recomandat ca înaintea începerii acestui regim sa va adresați unui nutriționist specializat.

Printre dezavantajele dietei se numără:

  1. limitarea nutrienților: Organismul are nevoie zilnic de toate trofinele, substanțele hrănitoare și consumul unei singure categorii de nutrienți pe zi. Acest lucru repetat pe o perioada îndelungată poate afecta randamentul absorbției nutrienților și rata metabolismului bazal.
  2. one size fits all: o dietă nu poate funcționa la fel pentru toată lumea. E o dietă generală cu recomandare generală, fără niciun criteriu de personalizare.
  3. Strategia de menținere a greutății după întreruperea programului este absență. Se obțin rezultate semnificative, însă ele trebuie menținute și cu siguranță nu cu aceeași strategie a celor 4 zile de dieta disociată.

 Cum te poate ajuta dieta Rina

Rina nu este o dieta pe termen scurt, iar aceasta presupune mai degrabă o schimbare a stilului de viață prin antrenarea metabolismului și funcționarea mai buna a organelor interne. Pentru ca dieta să aibă efect este de preferat să implementați un program de „întreținere” pentru alte 90 de zile.

Ca oricare alta dieta, dieta de patru zile se bazează foarte mult pe voința persoanei. Nu trebuie să evitați niciun aliment din cele prezente, pentru ca acestea va ajuta la o viață mai ușoară.

Concluzii

Dieta Rina va poate ajuta în doar 90 de zile, dar nu uitați să va hidratați corespunzător, să faceți exerciții fizice și să apelați la un nutriționist pentru un plan alimentar pus la punct.