Un mit des întâlnit în nutriție este să nu mai consumam deloc pâine pentru a putea slăbi.
Din păcate, sau din fericire mai degrabă am putea spune, viața fără carbohidrați nu există, deoarece ei sunt baza piramidei alimentare. O dietă în care avem doar salată și carne va da rezultate, însă pe termen scurt, riscând la finalul ei sa repunem un număr mai mare de kilograme.
O cantitate mică de pâine este indicat să mâncăm, circa 60-70 de grame dimineața (2 felii clasice), însă o pâine de calitate, pâine cu secară, graham. Vom evita pâinea albă, pâinea cu seminte.
La ora 13 putem mânca un cartof copt, 150 de grame. Dacă ne vom hrăni doar cu salată, inevitabil, mai târziu, o să ne fie din nou foame. Cauza hipoglicemiei este practic absența carbohidraților complecși, cei cu eliberare lentă. De asemenea, fructele nu trebuie să ne lipsească.
În acestea regăsim glucoza, fructoza de care avem nevoie. Însă un aspect foarte important: fructele se mănâncă, nu se beau. Exista studii care au demonstrat ca riscul de apariție a diabetului creste cu 35-45% daca bem fructul în loc să îl mâncăm.
Dacă ești în căutarea unui nutriționist din București, te invităm să ne contactezi.